Är vi framme snart?

04.07.2022

Det finns något som alltid händer när man är ute och åker med barn. DU har garanterat varit med om det. Och detta sker oavsett vart man ska. Frågan kommer från baksätet förr eller senare. "Är vi framme snart?" - "Är det långt kvar?"

Känslan och frågeställningen kan ju kännas igen när man kommer till mål och drömmar. Som företagare men också i livet i stort. Omsättningsmål, tillväxtmål, miljonmål, hälsomål, relationsdrömmar.... Vi vill vara framme. Parallellen med småbarnens otålighet och våra "mogna" förhållningsätt till allt vi önskar ska ske är ganska lik. Men tänk om allt handlar egentligen om resan? Med vilka man reser? Vad händer om vi lyfter blicken från tidsaxlar och tempo och njuter av utsikten och framför allt av resesällskapet? Jag älskar det afrikanska ordspråket "If you want to go fast go alone. If you want to go far go together!

Jag pratade med en man för flera år sedan som var på behandling. Hans resa och hans väg var väldigt intressant. Ett liv som hade gått från miljonär till ett liv på gatan och som uteliggare i 7 år. När han återgav sin berättelse blev han tyst en stund och hans tårar började rinna. Så säger han efter en stund. Jag är såå tacksam för de 7 åren... Innan dess fanns så lite som betydde något. Nu lever jag i tacksamhet och delar med mig av allt jag har. Hade inte resan tagit den vändningen hade jag säkert varit död idag och viktigast av allt... jag har mött omtänksamma människor som verkligen sätt mig och älskat mig så som jag verkligen är.

När vi kommer fram är mindre viktigt, mer hur vi kommer fram! (Är inte det Hållbarhet egentligen handlar om?) Vad vi gör, hur vi handlar, vilka attityder vi har och formas till på resan är kanske själva målet. Då finns det bara en väg och det är: vägen! Vägen är målet, ledstjärnan, visionen och missionen. Eller?

Kanske ägna en tid denna semester på att fundera på vem du vill vara när du når dina mål? Vem skall vara ditt resesällskap på resan och lite mindre tankar på hur du skall komma fram fort?
"Är vi framme snart pappa? Skit i det, njut av resan i stället! Se allt det vackra som passerar just nu på vår väg. Kanske vi upptäcker något nytt och spännande att stanna till och utforska?"
I denna anda vill jag önska dig en glad sommar 😊!