Hållbarhet

Human doing?

08.04.2024

Trafikverkets egna beräkningar menar på att samhället tjänar 44 miljoner för varje räddat människoliv. Där får vi en prislapp på individen.

När jag blev utbränd för många år sedan bar jag på en tung känsla av att "allt hänger på mig". Även den förmätna och högmodiga tanken att "om alla gjorde det jag gjorde skulle den här organisationen verkligen blomstra". Snacka om självcentrering. Eller var det en ständig vardaglig kamp för att bevisa (fremst för mig själv) att jag verkligen dög?...

Min elvaåring är orolig. Så orolig att hon inte kan äta. Så orolig att hon inte kan sova. "Vad är det?" Undrar jag. Hon skakar på huvudet och pustar ut : "Jag har ju inte ens någon pensionsförsäkring".
Sjuåringen hemma ligger i sängen och gråter. Min fru frågar "Vad är det älskling?" – "Jag kommer aldrig klara av kemin på gymnasiet"....

Meningskapare

04.03.2024

Ibland händer det oundvikliga. Tiden tar slut. Företaget går omkull eller det simpla att någon man samspelat med på ett fantastiskt sätt lämnar, byter jobb. Kanske har den hemska döden t.o.m. knackat på dörren.

Så löd mina anklagande ord till min 7 åriga dotter en stressad morgon förra veckan. Sanningen kom fram lite senare på dagen och jag hade fel. Hon hade talat sanning. Jag fick be om ursäkt och allt förlåtet och glömt. Trodde jag.

Var det bättre förr?
När jag växte upp så köade vi utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem. Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack på skivan. Alla rökte inomhus - på bussen, flyget och restaurangen. Ingen tyckte att det var konstigt!

Jag har öronproppar när jag sover. Jag har provat alla varianter. I olika former, material och färger. Mitt missbruk av de började för 8 år sedan. När jag bodde i stan. Nya nattpigga och stökiga grannar var anledningen. Min tanke var: jag kan inte förändra de, men jag kan göra något åt det själv. Konstruktivt eller hur?

Att vänta är ju bland det tråkigaste som finns. Eftersom jag växte upp i Argentina så har jag sedan barnsben lärt mig vänta. Ingen håller tiden. En timmes försening är ju norm. Trots att jag har väntat i hela min uppväxt och att jag dessutom är gift med en tidsoptimist så gillar jag inte vänta. Gör du det?