Kultur

Hur långt är det mellan dröm och verklighet? Hur många dagar tar det att gå ner 10 kg? Kommer vi nå våra mål på de månader som finns kvar? Om jag ändå kunde förkorta lidandet för min vän?
Avstånd kan mätas på så många olika sätt. Enklast är det ju när det handlar om centimeter, kilometer , minuter eller...

Vi satt i bilen. Hon och jag. Min packade ryggsäck rymde 50 år. Hennes bara 6. Vi var på väg för att uppvakta min mor. 80 år har hon nu samlat på sig.

Jag blev sur. Förskolefröken sa att jag smutsade ner deras arbetsmiljö. "Dina skoskydd läcker"! Stressad som jag var för att komma i tid till mitt möte svarade jag: "vad tråkig du är, de läcker inte alls!" När hon började svara vände jag klacken och gick. (Det bör tilläggas att personalen har bestämt att skoskydd inte får användas). Den dagen...

Efter att småtjejerna hade klätt ut sig till allt från Törnrosa till Belle och odjuret hör jag min 6 åring ropa till sin kompis: "Nu ska dina föräldrar gå hem. Skynda! Nu måste vi klä ut oss till oss själva"

Jag föddes och växte upp i Argentina tack vare att mina föräldrar åkte dit som missionärer och arbetade där i 40 år. Igår tittade jag på Argentina - Australien tillsammans med min pappa. Vi känner oss som argentinare. Hans passion för landet och folket går inte att dölja :)

Ögonmått!

06.11.2022

Ögonmått!
Ibland kan allt förändras med ett nytt perspektiv. Kanske genom att ändra vad och hur jag mäter!
Bästa dieten i världen är att få sina ögon öppnade. Det handlar inte om midjemått utan om ögonmått :)
Jag tänker att vi ofta gör det misstaget när vi möter personer som avviker från normen. Eller iallafall "min norm"....

Jag kom hem efter en lång arbetsdag. Frugan sprang runt hemma helt stressad och städade. Det var hennes femte vabbdag. Jag blev lite förvånad över tempot och därför frågade: Vad håller du på med? Det var då svaret kom med bestämd röst: Man blir inte frisk i en sjuk miljö!

Bland genier!

03.09.2022

I början av veckan talade jag med en vän kring livet. Han kom fram till en slutsats i slutet av samtalet i stil med:

KRAMINALITET

03.06.2022

Jag skulle skriva kriminalitet men det blev fel. Eller blev det rätt?

Vi har alltid ett val 🐳:)
Är man i en grop kan man sluta gräva. Sanningen är att det finns alltid en anledning för att inte vara sur. Sök den!
Umgås, samarbeta, sök upp människor som du vet smittar glädje. Det finns inga nackdelar med ett leende, ett skratt eller att ha förmågan att inte ta sig själv...