Kultur

Jag blev sur. Förskolefröken sa att jag smutsade ner deras arbetsmiljö. "Dina skoskydd läcker"! Stressad som jag var för att komma i tid till mitt möte svarade jag: "vad tråkig du är, de läcker inte alls!" När hon började svara vände jag klacken och gick. (Det bör tilläggas att personalen har bestämt att skoskydd inte får användas). Den dagen...

Efter att småtjejerna hade klätt ut sig till allt från Törnrosa till Belle och odjuret hör jag min 6 åring ropa till sin kompis: "Nu ska dina föräldrar gå hem. Skynda! Nu måste vi klä ut oss till oss själva"

Jag föddes och växte upp i Argentina tack vare att mina föräldrar åkte dit som missionärer och arbetade där i 40 år. Igår tittade jag på Argentina - Australien tillsammans med min pappa. Vi känner oss som argentinare. Hans passion för landet och folket går inte att dölja :)

Ögonmått!

06.11.2022

Ögonmått!
Ibland kan allt förändras med ett nytt perspektiv. Kanske genom att ändra vad och hur jag mäter!
Bästa dieten i världen är att få sina ögon öppnade. Det handlar inte om midjemått utan om ögonmått :)
Jag tänker att vi ofta gör det misstaget när vi möter personer som avviker från normen. Eller iallafall "min norm"....

Jag kom hem efter en lång arbetsdag. Frugan sprang runt hemma helt stressad och städade. Det var hennes femte vabbdag. Jag blev lite förvånad över tempot och därför frågade: Vad håller du på med? Det var då svaret kom med bestämd röst: Man blir inte frisk i en sjuk miljö!

Bland genier!

03.09.2022

I början av veckan talade jag med en vän kring livet. Han kom fram till en slutsats i slutet av samtalet i stil med:

KRAMINALITET

03.06.2022

Jag skulle skriva kriminalitet men det blev fel. Eller blev det rätt?

Vi har alltid ett val 🐳:)
Är man i en grop kan man sluta gräva. Sanningen är att det finns alltid en anledning för att inte vara sur. Sök den!
Umgås, samarbeta, sök upp människor som du vet smittar glädje. Det finns inga nackdelar med ett leende, ett skratt eller att ha förmågan att inte ta sig själv...

Hotellen var fullbokade och det fanns inget rum ledigt någonstans för huvudrollsinnehavarna i den första julen. Josef hade förmodligen inte fått jobb idag som projektledare. Hur kan man missa boka plats till familjen när man är på resande fot och frugan är höggravid? Att chansa var hans melodi och det hela slutade med förlossning i ett stall!

Kaffe med MOD

23.11.2021

Jag satt själv på ett kafé i Norrköping med min dator och jobbade. Ett par i 50 årsåldern slår sig ner i bordet bredvid. De har varsin bakelse men cappuccinon de beställt dröjer. Den serveras vid bordet inom kort. Både mannen och kvinnan tar fram sina mobiler.... Det är tyst. Blickarna är helt upptagna på varsin skärm.
Plötsligt kommer...