Ledarskap

På väg!

19.09.2022

"Pappa du får inte bli gammal" sa min 5 åriga flicka när hon satt i mitt knä. Hon kliade i mitt skägg och såg med förundran på mina vita hårstrån.
Vissa saker kan man ju inte påverka som till exempel åldrandet. Men det finns väldigt mycket som vi faktiskt kan göra någonting åt.
Vi har superkrafter i förmågan att besluta, välja, planera och drömma....

Sitter och tittar på aktuellt. Ämnet är långtidsarbetslöshet. Hög statistik! Överrepresentation av utlandsfödda. Lösningen? Sänkta bidrag, tydligare krav, utbildning..... Listan är lång från politikerna på vad "de" ska göra (de arbetslösa alltså)
Jag blir alltid provocerad när fokus är på vad de som är i utanförskap ska göra. Men ingen pratar om...

Det kanske inte har hänt dig men det har hänt några gånger att jag har kommit hem med massa tankar i huvudet och efter en stund säger Kristin, min fru: Har du inte sätt att jag har städat? Eller bytt gardinerna?
Visst är de tråkigt att ha klippt sig och gjort sig ordning och ingen lägger märke till det?...

Vi kör på vår väg. En landsväg som efter 2 km kommer fram till Gamla övägen. Det varvas skog, hus och öppna fält på denna lilla sträcka. P4 Östergötland är på i bilen och plötsligt hoppar ett rådjur upp framför bilen. Jag hinner panikbromsa. En sekund senare hoppar glatt en rådjurskalv efter sin mamma och tittar på oss i bilen...

Dra i snöret!

07.06.2021

När du hoppar fallskärm så är du död fram tills du drar i snöret. Det är mycket som är på väg att dö i våra liv och de företag vi driver. Men bara fram tills vi gör något. Beslut är ett av mina favoritord. Det är magisk! Ett litet beslut kan leda till en helt ny affär, innovation, relation eller avslut av något destruktivt....

Tidigt en morgon när jag var på resande fot vaknar jag av ett sms från min dotter Mikaela, som krävde ett svar av mig snarast möjligt. Halvt sovande skriver jag snabbt ner mitt svar, men innan jag trycker på "skicka" upptäcker jag att jag har glömt använda mellanslag mellan orden. Då tänker jag plötsligt - mellanslag skapar menig och förståelse!...

Det blev svaret från ett Åkeriföretag jag träffade idag. Frågan jag hade ställt var om det fanns något som var typiskt för deras team och företag? "Vi har en fras vi kör med i vår marknadsföring och i gänget och det är att - Vi trivs med våra laster!" HUMOR :)

När Lisa 6 år gammal frågar vad hennes syster Ester heter mer än bara Ester så hör hon något som förvånar henne! Mitt svar blir "Hon heter Ester GRACE Kristin" men på ren östgötska. Lilla Lisa hör inte Grace utan "Gris" (på östgötska) och blir nästan förtvivlad när hon förvånat frågar: "Heter min syster Gris i andra namn"? :)

Förlåt!

19.03.2021

Har du någon gång provat att.... "Ge upp rätten att ha rätt"?
Denna princip har hjälpt mig i många situationer i livet när kampen att bevisa att någon annan faktiskt har fel har upptagit hela min energi och därmed slukat min riktning framåt. Vad tjänar ditt bolag på att skapa en sårbar och förlåtande kultur?

"Det är väldigt skönt att få en mänsklig bild av människor"
Dessa ord sa min fru efter att vi träffat ett par som... utåt sätt var väldigt framgångsrika men efter att på tu man hand tagit en kopp kaffe fått dela saker som var jobbiga i deras liv. Deras sårbarhet skapade automatiskt ett Vi, en öppenhet och nästintill samhörighet....