Dina ärr är vackra - de ger andra hopp!

19.03.2023

Jag borde ha varit superglad och förväntansfull. Istället malde oron och påverkade min sömn på nätterna. Boken jag hade författat hade skickats till tryck och snart skulle alla få läsa allt jag skrivit. Sanningen var att jag hade ångest över ett särskilt kapitel. Skammen knackade på och tyckte att det var onödigt med att vara så sårbar. Hade jag varit för utlämnande? Hade jag synat mina ärr alldeles för mycket?

Kapitlet handlade om mina misslyckade relationer och hur jag försökte hantera min bitterhet mot kvinnor efter det. Ångesten blev inte mindre när förlaget skickade ut sitt pressmeddelande med rubriken "Pastorn som kastade offerkoftan i havet" och refererade just till det kapitlet.
Nu ett år senare inser jag när jag summerar all återkoppling från mina läsare att just mitt ångestfyllda kapitel har uppenbarligen betytt mest!

Mina ärr har gett sårade människor hopp. SÅ VACKERT!

De vittnar om att det går att läka. Att det finns en möjlighet att se tillbaka och må bra trots all smärta som då fanns.


Några tankar om sår:


✔️Vi kan inte förändra vårt förflutna. Men vi kan läka den.
✔️ En distraktion eller flykt är bara ett temporärt bandage, och förr eller senare kommer smärtan att återvända.
✔️ Att läka är inte minnesförlust. Det är att minnas utan smärta.
✔️ Ansvaret för att läkas ligger hos dig, inte hos tiden.
✔️ Det sägs att tiden läker alla sår. Men… det är inte tiden i sig som läker såren, utan det man gör under den tiden.
✔️ Ord. Verbalisera. Själen läker när du sätter ord på din smärta, på orättvisan, skulden, skammen, sveket eller kampen. Jag kan inte nog understryka detta. Man behöver bli hörd av en levande person!
✔️Vi behöver varandra. Ingen läker isolerad och ensam med sin smärta. Närma dig någon med Ärr. Det kommer ge dig tro på att det går att ta sig igenom smärtan.

Visste du att det är våra svagheter som faktiskt förenar oss? Du som har läkt. VISA DINA ÄRR! Dölj de inte. De är vackra. De säger till din omgivning att saker som har gjort eller gör ont kan faktiskt läka. Att på andra sidan smärtan finns det en starkare människa med ett mjukare hjärta.


Du kan vara HOPPET för de som idag är sårade.