Dö rik!

05.02.2023

I år händer det. Det jag trodde skulle ske långt fram i evigheten någonstans. Men det står runt hörnet just nu och väntar på mig. Jag menar inte döden. Utan min 50 årsdag. Jag har ingen kris men märker att jag tänker väldigt mycket kring just en fråga. Vad är viktigt, på riktigt?

Lill-Babs gamla 60-tals-dänga känner många av oss igen: "Leva livet, nu ska jag leva livet..." Känner du att du gör det? Gör jag det? Vad händer egentligen när man "lever livet"? Jag har landat i några tankar som får mig känna att jag "lever livet". Här kommer ett par som ger mig riktning:


✔️ Relationer.
Finns det något viktigare? Jag lärde mig den hårda vägen att principer inte är det viktigaste. Det är relationerna. Om principerna betjänar relationerna så är de bra. Bygger jag tvärtom? Då sårar jag folk på vägen och lever livet ganska ensamt. Jag är framgångsrik när jag är omgiven av välmående relationer.


✔️ Prioritera det meningsfulla.
Arbeta ska man göra. Men med vad? Det som skapar värde. För mig, för andra, för helheten. Jag jagar inte efter lycka. Den är flyktig. Men det meningsfulla leder ofta till lycka på något sätt. En lycka som inte beror så mycket på omständigheterna. Den kommer av att se andra finna vägen, livslusten, drömmarna, tron & nya perspektiv.


✔️ Dö rik
Vänta nu.... Skulle jag inte "leva livet"? Vad har döden med livet att göra? Slutet på en film är superviktig. Eftersmaken är allt. Mina dagar kommer att ta slut. Någon dag. Den dagen vill jag att arvet jag lämnar efter mig inte räknas i siffror utan minnen. Minnen andra har av mig som är kopplade till hopp, livslust, skratt, andra chanser, tro & tacksamhet. Jag vill dö rik! Rik på förändrare liv och sammanhang.

Varför berättar jag detta för dig? Bra fråga. Kanske är det min personliga Hållbarhetsstrategi? Inte så mycket klimatsmart eller cirkulärt men starkt värderingsdrivet. Värdefullt! För om hållbarhet inte handlar om att värdera det som är viktigt - på riktigt? Vad är det då?
En sak inser jag när jag nu summerar och skriver: JAG ÄR DÖRIK!