Dörrhandtaget finns på insidan!

29.05.2022

Sitter och tittar på aktuellt. Ämnet är långtidsarbetslöshet. Hög statistik! Överrepresentation av utlandsfödda. Lösningen? Sänkta bidrag, tydligare krav, utbildning..... Listan är lång från politikerna på vad "de" ska göra (de arbetslösa alltså)
Jag blir alltid provocerad när fokus är på vad de som är i utanförskap ska göra. Men ingen pratar om näringslivet, företagen och arbetsplatsernas roll. Kan det vara så att handtaget som öppnar dörren till arbetsmarknaden är på insidan och inte utsidan? Möjligheten kanske finns i en ny synsätt på förmåga? Även kanske på att arbeta med föreställning och attityder? Vad händer om du som företagare nyfiket öppnar den dörren som bara du kan öppna? Inkludering är att nyfiket upptäcka det dolda kapitalet som finns bakom "konstiga" förnamn och "annorlunda" än mig/jag/oss.

Funderar du som företagare kring dessa frågor? Social hållbarhet och samhällsutveckling? Vill du vara en aktör som visar vägen? Jag kommer gärna och föreläser, delar min story, workshopar och förhoppningsvis väcker nya intressanta perspektiv.
"Svartskalle i lyxförpackning" är rubriken på mitt initiativ (läs föreläsning). Från 30 min till halvdag. Du avgör. Ser fram att få möta dig.