Du kanske har nyckeln som passar?

28.08.2023

Hur långt är det mellan dröm och verklighet? Hur många dagar tar det att gå ner 10 kg? Kommer vi nå våra mål på de månader som finns kvar? Om jag ändå kunde förkorta lidandet för min vän?
Avstånd kan mätas på så många olika sätt. Enklast är det ju när det handlar om centimeter, kilometer , minuter eller dagar! Men hur mäter man avståndet mellan hjärtan?

Ett par som bor under samma tak men där de konstaterar "vi har kommit så lång ifrån varandra". Två kollegor som har slutat att prata av någon anledning. De går i samma korridor, fikar runt samma bord men avståndet mellan skratten har blivit ljusår från varandra.
Hur förkortar vi dessa avstånd? Hur förhindrar vi att de uppstår? Vem kan med sina bekymmer förlänga sitt liv med en enda timma?

Jag är hopplöst troende i den avsikten, att allt kan förändras. Avstånd kan förkortas. Tänk om litet har blivit stort och stort kan bli litet igen? Tänk om du själv har nyckeln som passar till låset?
Listan kan göras lång på tips och metoder för att lösa konflikter och minska avstånd. Men idag vill jag skicka med bara en liten tanke. Ett kort ord.

Beslut!

Om du vill kan du bestämma dig för att förkorta avståndet. Börja inte med om det går eller ens är möjligt. Släpp analyserna. Släpp känslan. Ta det första steget. Ta ett BESLUT! Utsikten, avståndet är redan nu lite, lite annorlunda…
Vänta inte på att "någon" ska lösa eller öppna den låsta situationen. Du kanske har nyckeln som passar?