Facklös

18.02.2022

Är det möjligt? Min rubrik syftar inte på fackförbund. Nix. Utan de fack vi medvetet eller omedvetet sätter människor i. Jag har själv blivit placerad i fack väldigt många gånger och avskyr detta. I Argentina var jag svensken, gringon m.m. I Sverige blev jag argentinaren, missionärsbarnet, pastorn m.m.
Det händer något med oss när vi sätter andra i fack. Vi blir fyrkantiga. Omedvetet får vi vassare kanter och hjärtat blir lite kallare. Ett varmt samhälle eller arbetsmiljö är i behov av varma människor, inkluderande och facklösa. Hur lyckas vi med det?

Jag har jobbat med mångfaldsfrågor i många år. Ett vanligt svar jag får av en VD när jag frågar om det finns mångfald i arbetsgruppen är: "vi har provat men det funkar inte. Jag vill, men min personal vill inte". Min följdfråga blir ofta om personalen även får bestämma hur vinsten skall fördelas eller hur deras lön skall se ut? Allt börjar med mig själv. Jag kan inte förändra någon VD:s inställning eller VD:n har svårt att förändra sin personal.... MEN... vi kan alltid välja hur vi vill vara. Det börjar alltid med mig själv!
Se på filmen. Den är befriande och sätter huvud på spik. Vi har mer saker gemensamt än det som skiljer oss åt. Låt oss fokusera på det som gör oss varmare och mindre vassare i kanten. Släpp facken!!

https://lnkd.in/gktNtQCv