Får jag va lite omodern?

27.11.2023

Jag har tänkt på karaktär det senaste dygnet. Finns det något som är mer attraktivt, lockande och förtroendeingivande? En person som säger A och gör A. En människa vars skuggbild stämmer med verkligheten. Någon att lita på, att anförtro sig för, att ge ett ansvar till och man behöver inte tveka en sekund på att det blir gjort!

Karaktär byggs på de beslut vi tar. Drivs mer kring vad man vill vara eller långstikgt åstadkomma än vid stundens känslomässiga lockelse. Den säger aldrig: idag kan jag maska, strunta i, hoppa över mina värderingar och principer. Sällan tänker den: idag kan jag göra vad jag vill för att i morgon börjar jag resan mot mitt mål! Nej, den tänker istället: idag har jag chansen att ta ett steg mot mitt mål, imorgon har jag ingen aning hur livet ser ut!

Karaktär ger mer. Är generös. Har lättare att sätta andra före. Omgivningen styr inte. Målet gör det. Den är mogen. Stabil. Ansvarsfull. Den är som ett segel. Den vet att den inte kan påverka vinden. Den talar inte om önskan om bättre vindar. Den justerar seglet. Mot rätt hamn. Oavsett vind.

Karaktär är starkare än begåvning. En obegåvad men med en plan och som håller sig till den är tusen gånger bättre än talang.

Så hur bygger man karaktär? Det finns säkert massor med tips kring detta. Jag sa något i början som jag tror på…. att karaktär byggs på de beslut vi tar. Men låt mig sammanfatta mina tankar så här:

🌟 Så en tanke och du skördar en handling.
🌟 Så en handling och du skördar en karaktär
🌟 Så en karaktär och du skördar din framtid.


Så låt mig vara lite omodern och säga: följ inte ditt hjärta, led det istället dit du vill! Då bygger du karaktär.