Framtiden är bara lite försenad!

03.10.2023

Att vänta är ju bland det tråkigaste som finns. Eftersom jag växte upp i Argentina så har jag sedan barnsben lärt mig vänta. Ingen håller tiden. En timmes försening är ju norm. Trots att jag har väntat i hela min uppväxt och att jag dessutom är gift med en tidsoptimist så gillar jag inte vänta. Gör du det?

Det finns dock saker som är värda att vänta på. Det sägs ju att "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge." Något man ser fram emot, något man drömmer om… Den stora affären ska gå i lås. Kanske en person eller ett datum som är laddat med stor förväntan.

Jag brukar twista ordspråket och säga att "den som väntar på någon som gått, väntar alltid för länge". Man kan vänta och vänta…. Vänta på att gamla tider ska komma tillbaka. Vänta på att någon ska ångra sig och be om förlåt så att jag kan må bra igen. Vänta på en evig framgång… evig vår.

Jag minns Claudio. Min barndomsvän. Min bästa vän. Han fick gå om en klass. Halkade efter. Hemmet var kaos. Pappans business gick i konkurs. Hans hem såldes på exekutiv aktion. Allt verkade gå emot honom. Han kom hem till mig en dag med en packad ryggsäck. Frågade om han fick bo hos oss. Om framtiden skulle se ut som nuet eller "baktiden"… då var den inget att vänta på!

Men Claudios framtid var bara försenad. Idag är han trebarnspappa, lyckligt gift, specialisttandläkare, äger och driver en egen klinik. När jag mötte honom igen för ett par års sedan sa han med ett stort leende: jag har så mycket att va tacksam för!


Vi lever i en tid då mycket tar emot. lågkonjunktur, höga räntor, minskad efterfrågan, sämre bokslut. Nedskärningar i budget. Varsel som knackar på! Det är lätt att hamna med blicken i nuet och undra om det finns någon framtid? Svaret är enkelt… självklart finns det en framtid !

Vi får packa upp den gamla dygden, tålamod. Bli vän med tiden. Vänta på den som en gammal argentinsk vän. Därför att framtiden har inte gått. Den är bara lite försenad :)