Har du en hjärna?

16.04.2021

Då styrs du av fördomar! Sorry men ingen utav oss kommer undan. Det är iaf vad forskning kommit fram till. Kan du stänga av hjärnan i mötet med nya människor? Jag kan verkligen inte det. Tvärtom... hjärnan går på högvarv när jag möter situationer, sammanhang och personer som avviker från normen. Jag älskar "annorlunda" men får trots det göra en liten hjärnvurpa varje gång för att styra min hjärna till nyfikenhet.

Jag möter företag där gruppen är väldigt homogen - svenskfödda män. Då brukar jag berätta en liten historia för att få igång samtalet kring jämställdhet och mångfald.
"Du har ett företag som drivs av flodhästar och där enbart flodhästar jobbar. Så kommer en giraff och knackar på dörren och frågar om den får jobba hos er. Du tittar på giraffen och säger... det hade varit lättare om du var flodhäst! Giraffen kommer sedan till mig och frågar: Daniel, hur skall jag göra för att bli flodhäst? Flodhäst varför då, svara jag. Det är bra att du är giraff. Vänta här så skall jag prata med flodhästarna" - Därför är jag här, säger jag till VD:n :) Det blir ofta ett intressant samtal.

Jag tror på Nyfikenhet! Bjud in det ordet, den värderingen och attityden i ditt liv. Nyfikenheten klär av fördomar och bjuder in möjligheten för nya perspektiv.