Jag behöver hjälp!

02.05.2023

Ett av barnen fyllde år. Min fru och jag tittar på varandra och vi drar efter andan. Vi har precis upptäckt orden man inte vill läsa på kartongen som innehåller dockhuset vi har köpt: "viss montering krävs"!
Vi ville ha en present till vårt barn. Vi fick istället ett projekt. Ett som tog faktiskt flera timmar att få ihop.

Jag önskade att andra områden också skulle ha en liknande skylt. Även om orden inte är så upphetsande så är de ärliga. På anställningsavtal borde det stå med fet stil "viss montering krävs". Även på relationer och nyfödda barn.

Del A passar inte alltid ihop med del B. Utmaningen är större än kraften ibland. Vi får inte alltid ihop alla bitar. Min fru var mer laddad än mig att bygga dockhus. Jag fixar detta sa hon. Så jag lämnade rummet och gjorde annat. När det hade gått ett par timmar så hade hennes tålamod tagit slut. Hon var sur och irriterad. 

Det var då hon uttalade orden som faktiskt förändra allt :):) "jag behöver hjälp"!
Allt kan hända och allt kan vända när vi använder oss av de orden. På det nya jobbet, i relationer som skaver, i företaget som inte går som det ska… Att yppa de orden är som att öppna fönstren i ett mörkt unket rum och låta både nytt syre och ljus koma in.

Ibland kan du och jag vara både ljus och syre för andra. Jag har förmånen att få jobba på Almi där vi får uppleva detta dagligen. Vi har dock ett annat ord för företagare som ber om hjälp: Coachbara :) När jag hör orden "jag behöver hjälp" så hör jag något annat. Jag hör "jag är nyfiken på hur du ser på detta" , "jag vill utvecklas" , "jag tror att ensam är aldrig stark" , "jag vill gå vidare" , "jag kan inte lyfta mig själv"!

Det mesta av allt kräver viss montering. Men lyckan skymtar bakom hörnet när vi vågar be om hjälp! En sak är mycket säker: Jag behöver hjälp!