Jag föddes redo!

11.11.2022

Hon vände sig blixtsnabbt och spände sina 5 åriga förtjusande blå ögon på mig och sade: Jag föddes redo Pappa! Det var hennes svar på frågan om hur hon kände inför att uppträda med dansen på en stor scen. WOW, tänker vi. Eftersom vi lever i en värld där aktiekursen på självkänsla bara sjunker. Men... Kunde hon ha mer rätt?

Vi föds alla redo! Redo för att blomstra och växa. Redo för att medskapa i denna värld tillsammans med andra. Förmågor av alla dess slag är nedlagda i oss redan i vårt första hjärtslag. Vi föds hjältar. Vi är små frön som bara väntar på att få solstrålarnas ljus och värme för att förvandlas till stora fina ekar. Men det är kanske just bristen av dessa solstrålar eller värmen omkring oss som gör att vi hämmas att växa?

Som Pappa tänker jag att min primära uppgift är att lysa, värma och skydda mina barn. Min 5 åring gör mig oerhört stolt när hon oförstört utbrister "jag föddes redo". Men tittar jag i min backspegel och är självkritisk så finns det en del människor som kanske hamnade i min skugga och fick kämpa för att växa.

Som ledare har vi en otrolig potential. Inte i första hand i vår egen förmåga. Utan att vi i vår "position" få stå där stadigt och lysa, värma och låta "ekarna" växa runtomkring oss. En sak är jag väldigt övertygad om... Att det riktigt meningsfulla i livet är att låta andra få växa och få bidra till det.

Framtidens företag är de som välkomnar människor till en ljus, varm och trygg arbetsplats där det största kapitalet är att de själva ska få växa. Därför att en sak är säker: Vi föddes alla redo!