Klä av eller klä på?

22.10.2023

Hur kan en 90 kg normaltränad man få stop på en flera ton tung lastbil som kommer farandes på en väg? Genom att den har en polisuniform på sig. Bakom hans kläder står hela poliskåren, rättsväsendet och domstolarna. Det vet chauffören som kör den tunga lastbilen. Därför stannar lastbilen.

Tänk vad kläder kan säga så mycket? 2 män blev skjutna i Bryssel för att de hade svensk landslagströja på sig. Våldsmannen såg inte en fotbollssupporter, en morfar eller en arbetskamrat. Han såg en värdering i de färger de bar.

Jag har funderat på om det är dags att klä av eller klä på? Vad ska jag göra?
Jag och min familj har våra värderingar. De märks när andra kommer hem till oss. De drabbas av de :). Mina vänner och kollegor lika så.

På jobbet har vi våra värderingar. Vi mår bra när vi lever efter de och sämre när vi inte gör det.
Värderingar är bra. Värderingar hjälper oss att samspela. Att hålla oss på vägen. Ta rätt beslut. Åtminstone beslut som stärker Vi:et och samhörigheten.

Vilka är vi om vi sviker våra värderingar? Vad har vi om vi kompromissar med de?

🌟Utan de blir vi som höstlöv som kastas hit och dit med vinden.
🌟Utan de är vi som en kropp utan skellet.
🌟Utan värderingar har vi en "väg" utan linjer, hastighetsbegränsningar eller trafikregler. En väg som till slut blir väglös.

Värderingar är allt!
Värderingar har ett pris!
Hur mycket är de värda?

Såå… jag har kommit fram till en sak: Jag är mina värderingar. Jag vill inte och kan inte gå runt "naken" i livet. Jag klär på!