Låt det regna!

23.06.2021

Morgontrötta kliver vi ut ur bilen båda två. Det har varit tyst hela vägen till förskolan. Men på den korta promenaden mellan bil och dagis bryts tystnaden. Min underbara filosofiska 4 åring känner en droppe regn på sin kind och säger "Sverige behöver regn, fast vi inte tycker om regn så behöver vi det"!
Vet hon ens vad Sverige är? Förstår hon redan behovet av att ha balans mellan nödvändigt och roligt? Gör jag ens det?

Som någon sa till mig när jag gjorde ett uppenbart felaktigt val i livet: Det är skillnad på vad man vill ha och vad man behöver. Detta är ju viktigt. Balansen mellan dessa två. För vad skulle hända om vi bara ägnade oss åt det som var roligt? Och struntade i allt nödvändigt? Städa, administrera, betala skatt, redovisa, träna, äta kvarg... (Min lista skiljer sig förmodligen från din). Kortsiktig- skoj! Långsiktigt -ohållbart!

Jag har mött i ett par tillfällen entreprenörer som älskar sin produkt/tjänst. De älskar att utveckla den och paketera om den. Om och om igen. Men de varken vill eller orkar sälja den. Skoj? JA. Hållbart? NEJ. Resultaten uteblir och det är bara en tidsfråga för att det som var "njutbart" blir istället "smärtsamt".
Vad behöver ditt företag eller du personligen för att det skall bli ett bättre och hållbart resultat? Du har svaret! Hitta balansen. Du kan det. Låt det regna ibland trots att du inte tycker om regn. För Sverige och DU behöver det.