Mellanslag skapar mening!

03.05.2021

Tidigt en morgon när jag var på resande fot vaknar jag av ett sms från min dotter Mikaela, som krävde ett svar av mig snarast möjligt. Halvt sovande skriver jag snabbt ner mitt svar, men innan jag trycker på "skicka" upptäcker jag att jag har glömt använda mellanslag mellan orden. Då tänker jag plötsligt - mellanslag skapar menig och förståelse!

Det besynnerliga med mellanslag på ett tangentbord är ju att det i sig inte har ett budskap att förmedla, men ändå är mellanslaget det enda av alla tangenter som skapar sammanhang och mening. Det kan väl inte vara en slump att den är den största tangenten, så att vi inte missar den? Kommunikation utan mellanslag skapar ingen förståelse.

Mellanslag är när vi stannar upp, ger tid, lyssnar och försöker förstå mer, än att endast leverera ett budskap. Frågan är hur stort mellanslaget är i mitt liv?
När jag vilar skapas utrymme för att lyssna på mitt inre, men framför allt för att se mina nära och kära. Jag brukar tänka på att det är skillnad mellan att "ha barn" och att "vara pappa". Kanske även mellan att vara "Chef" eller "ledare"? Mellanslag gör något med oss och vår kommunikation men även vårt sammanhang! Ta en paus och tänkt på det :)