Misstagens vinster!

19.02.2024

Det blev fel från början. Jag talade i en kyrka förra söndagen. Jag ville uppmuntra folk att inte ge upp. Att trots misslyckanden göra ett nytt försök. Jag tyckte att jag kommit på en bra rubrik: "Sätt inte punkt där Gud har satt koma"…. Som du kan läsa så missade jag ett m - så komma blev koma. Det blev många skratt bland publiken när rubriken visades i stora skärmar.

Misstag, vi gör de alla. Misstag är intressanta. I mitt fall, förra söndagen… skapade misstaget en lättsam atmosfär och ett intresse att lyssna vidare.

Jag får en starkare känsla av samhörighet med människor som är öppna med sina brister och misstag.
Det är inte den som bara skryter och aldrig säger sig gör några misstag som man vill ha till vän. Det är ju jobbigt med sådana människor.

Visst är det starkt att berätta om framgångar och stolthet och kundnöjdhet. Är det inte just det nästan alla inlägg här på Linkdn handlar om?

Jag tycker absolut att man också kan berätta om tabbar och misstag. Om havererade affärer och vad det gjorde att det gick snett. Man kan också berätta om vad man lärde sig av detta och om hur man ska undvika samma problem i fortsättningen. Precis som vi alla gör i våra liv (i bästa fall).
Hur kunde jag missa ett M? Jag dömde mig hårdare än min publik. Sanningen är att vi dömer oss själva mycket hårdare än vad andra gör. I alla fall när det gäller att visa sårbarhet. Vilket kan vara nog så viktigt att känna till när vi enligt forskarna har mycket att tjäna på att vara lite mer öppna med våra tillkortakommanden:


🌟 Att vara självutlämnande är ett sätt att bygga förtroende mellan människor.


🌟 Att söka hjälp ger oss möjlighet att lära oss något nytt.


🌟 Att erkänna misstag uppmuntrar förlåtelse.


Inga dåliga vinster, eller hur?