Morgondagen är inte en plats!

29.05.2022

Tittade på film med min 5 åring igår. Croodanarna 2! Har du sätt den? Grottmänniskor och "vanliga" människor möts i en värld som omformas och förändras. Det är kaos och allt handlar om att försöka överleva på ett eller annat sätt.

Inte så annorlunda mot den värld vi rör oss mot. Jag vill inte vara domedagsprofet men klimatförändringar, prisuppgångar, skakigt Europa på grund av krig och en pandemi vi precis lämnar bakom oss påminner om att anpassa sig för att överleva. Som i Croodarna :)

Ett citat från filmen vill inte lämna mig. Det är "grabben" som släpper det. Han är förälskad i grottjejen och har nu i två filmer lyckats dra med hela hennes familj på en resa mot "morgondagen". I slutet av filmen kommer den stora upptäckten. Han tittar på grottjejen och säger: "Jag har hela mitt liv letat efter en plats som heter morgondagen. Men jag har nu förstått att det inte är en plats... Morgondagen är en person. Och det är du!"


Kan man säga det bättre? Hållbarhet är VI.

Morgondagen är inte år 2030... Morgondagen är du, min vän, min kollega, mina barn, mina föräldrar, min hustru, affärspartner, kunder...

Jakten är över! Om vi bara lyssnar, ser och känner deras utmaningar och behov, då börjar våra agendor förändras. Även våra prioriteringar och investeringar. Morgondagen måste inte uppfinnas eller hittas. Den finns i det arbetsrum vi vistas i. I det hem vi bor i. Överallt där du och jag möter en medmänniska. Skatten är gömd i mötet med en annan människa.