Du får vara lillebror!

10.05.2021

För en tid sedan när jag var på Friskis så hörde jag två studenter prata med varandra. Den ena hade haft praktik på en förskola och berättade om hennes dråpliga upplevelse den dagen. En grupp barn lekte tillsammans men Olle fick inte vara med. Då gick studenten fram till barnen och sade: "Även Olle måste få vara med i leken." Det blev tyst en stund och sedan sa en av barnen: "OK, du får vara med Olle, du får vara lillebror....men du är inte född än."

Det finns i oss alla. Frestelsen att lämna andra som vi inte "gillar" utanför. Eller låtsas som att de inte finns. Det är skillnad på att jobba ihop eller bara göra det samtidigt som Hasse Carlsson brukar säga.

Det är nog enklare att vara själv än att känna sig ensam i flock brukar jag tänka. Tillsammans och känslan av samhörighet är ju oslagbart på flera nivåer. Det intressanta är att det faktiskt inte krävs så mycket för att förändra. Bara ett beslut :)
Du kan göra skillnad denna vecka. Låt ingen i din omgivning vara en "ofödd lillebror" - Finns det någon i ditt företag som du misstänker känner sig utanför? Du har chansen att göra skillnad. Bestäm dig och gör det!