Omvänd förhandling!

20.12.2021

Pratade med en vän som har haft otur i kärleken. Om och om igen. I sin frustration berättar han för mig hur en kvinna måste vara. Listan är lång. Ett yttre och inre mirakel blir min tysta reflektion. Finns en sådan människan tänker jag? Det blir tyst en stund och jag märker att jag vänder på allt när jag ställer en fråga. Vilken typ av man vill du vara? Hur vill du uppfattas i en relation?

Tänk om fokus låg där? I samspelet med andra men också i vår strävan att göra denna värld mer hållbar! Fokus på vad vi vill ge istället för vad vi kan få. I Vad vill vi lämna för avtryck hos andra och i samhället.
Gör det omvända! Förhandla inte för att få det du vill ha. Utan för att kunna ge det den andre behöver. Då börjar vi närma oss det som kallas för kärlek. Kärleken roffar ju inte åt sig. Den är utgivande. Helt plötligt fick kärleksfulla affärer en helt annan innebörd :).

Att ge är bättre än att få. Det öppnar upp våra ögon och nya samarbeten skapas. Vi vill ge. Vi mår bäst av det! Tänk på det i nästa samarbete eller förhandling!