Ont i hjärtat!

15.10.2023

Jag jobbar som chef men i första hand är jag Daniel. Människan Daniel. Idag tänker jag inte på varken jobb, tillväxt, affärsmodeller, kunder eller CRM. Jag tänker på mina medmänniskor.
Mins du tävlingen?

Det var vinden och solen som tävlade om vem som kunde få av rocken på en man. Vinden blåste med full kraft men mannen höll bara hårdare och hårdare i sin rock. Sedan var det solen tur. Den ökade sin intensitet och strålade på med full kraft. Mannen tog av sig rocken.
Det blåser starka vindar i vår värld just nu. Kalla sådana. Vindar som dammar av gamla konflikter. Som drar isär nyvunna allianser och försöker få oss alla att stänga alla fönster och dörrar. Kylan i den får oss hålla ett fast grepp i mitt och mig själv. Vindens ljud gör att vi inte hör vår näste och misstolkar hens rop om hjälp som hot och harm.

Idag har jag ont i hjärtat. Jag blir ledsen när egot, jaget och maktlystnad vinner mark gång på gång. Jag vet inte hur du känner och reagerar när vinden dånar runtomkring dig. Jag kan inte föra blicken till mig själv och tänka "jag har det i alla fall bra". Nej! Jag vill tända brasor, låta ljuset vinna, värma upp frusna hjärtan, ropa ut att det finns en annan väg. Jag vill omfamna hela jorden men mina armar räcker inte till.
Jag tänder ett ljus. Vill du tända ditt med mig? Jag öppnar min famn. Vill du öppna din med mig? Jag vill tro att hjärtan kan förändras. Vill du tro med mig?