Ord som blir kött!

14.06.2021

Walk the talk. Actions speak louder than words. Äkta vara vara äkta. Eller som en gammal bok yttrycket det, "ordet blev kött". Kärt barn har många namn.

I mitt uppdrag som Etisk rådgivare på ett behandlingshem sedan 14 år tillbaka så möter jag ständigt personer som brottas med sina hemligheter. Det man har gjort som ingen vet om. Men vad skiljer dessa personer från VD:n jag möter i min rådgivning på Almi? Ingenting. Vi är alla av samma skrot och korn. Vi brottas alla med tanken "om de visste vem jag egentligen är eller gjort skulle jag då vara älskad eller omtyckt av min omgivning?"

Skenet bedrar. Men den bedrar mig själv mest. För hur du och jag än vrider och vänder på det så mår vi allra bäst när vi är äkta och ärliga. Vi mår inte bäst när vi talar bakom ryggen på chefen eller kollegan. Vi mår inte bäst när vi säljer en produkt som vi vet inte håller måttet. Vi är skapta för ljuset för då funkar relationer, samspel och sömnen som bäst. Ärlighet kostar bara mod men är den bästa investeringen för en hållbar framtid alla kategorier. Alla äger vi det kapitalet. Låt oss vara ivriga att använda det!