Pip, pip, pip...!

02.01.2022

Kan vi vända blad? Kungens önskan sker nästintill automatisk en gång per år. Ett nytt år! Ett oskrivet blad väntar på oss.

Gemensamt för oss alla kan vara nya semesterdagar att ta ut, nya lagar som att all nedskräpning blir olaglig för oss alla i Sverige #eller en skattelättnad för de med cykelförmån. Men vad är nytt just för dig? Vad kommer du medvetet se till att det blir skrivet i ditt nya blad?
Det sägs att "mening" kräver i sig skillnaden mellan bättre och sämre. Vi upplever alltså meningsfullhet när vi gör något åt saker vi upplever inte är bra. Från mitt perspektiv så har jag så mycket att vara tacksam över. Jag har inget behov av min omgivning ska förändras på något sätt. Jag finns på platser och med människor jag vill vara och ha i mitt liv. Men det finns något som under 2022 ska bli bättre jämfört med 2021 och det är det lilla ordet VILA. Som någon sa till mig: "hur många gånger har man inte lagt sig med ett problem och vaknat med en lösning?" - Något händer när vi vilar, pausar, låter det va en liten stund. Jag lockas ständigt av tanken att livet blir meningsfullare om jag bara stannar till lite oftare och verkligen njuter av resan. Jag är övertygad om att både hjärta och själ kommer må bättre. Varje dag klockan 20:22 kommer ett larm gå i min telefon som ska påminna mig om vad jag bestämt mig för detta år.

Tomas Sjödin säger i någon av sina böcker "det supereffektiva kan vara det som hindrar det egentliga". Jag vill nog inte förknippas mer med att Daniel får mycket gjort och kan hålla massa bollar i luften samtidigt. Vad supereffektivt han är. Nää.... Jag vill förknippas med att jag gör det jag egentligen vill göra och det som skapar egentlig mening. Inte massor, inte mest, inte ens best.
Pip, pip, pip..... det ljudet kommer få en ny mening. Inte skynda dig upp utan stanna upp, lyssna, se, hör, känn. Vad har du för tempo? Mår du bra? Prioriterar du vila?
20:22.... Jag längtar!