Ser du inte att jag har städat?

17.05.2022

Det kanske inte har hänt dig men det har hänt några gånger att jag har kommit hem med massa tankar i huvudet och efter en stund säger Kristin, min fru: Har du inte sätt att jag har städat? Eller bytt gardinerna?
Visst är de tråkigt att ha klippt sig och gjort sig ordning och ingen lägger märke till det? ÄR DE BLINDA?? Nej, men det är så enkelt som att man har fokus på annat.

Pojken lärde sig inte att tala förrän han var 4 år gammal. Psykologerna sade till mamman: din son har nedsatt förstånd, slö, osocial och har något problem i huvudet. Han blev utslängd från skolan i Zurich för att han inte klarade av att hänga med i lektionerna. Den killen hette Albert Einstein.

Hur mycket härligt missar vi inte i vår omgivning för att vi har blicken på något annat? Vi bedömer människor, situationer, sammanhang utifrån gamla erfarenheter eller ett negativt känslotillstånd som vi har haft tidigare i livet i liknande situation. Min blick påverkas så lätt av det som inte funkar, det som skaver och min egen historia. Vad kan vi göra? Några enkla råd:

1. Lyft blicken (gör det medvetet)
2. Umgås med folk som du vet ser livet/ utmaningen/hindret från ett annat perspektiv
3. Flytta fokus till det som funkar och du kan känna dig stolt och tacksam över
4. (Mitt bästa tips) Va alltid nyfiken! Oavsett 😊