Sitter du på nålar?

03.10.2021

Det var tidigt på morgonen. Jag vaknade med samma tanke jag somnat med: "jag får inte glömma ringa och boka av fysioterapeuten". Nålarna i nacken från akupunkturen i senaste besöket hade känts i flera timmar efteråt trots att de bara satt i 10 minuter. Varför bokar jag av tiden? Behöver inte nacken behandlas? Jo, men..... rädslan vann. Hjälpte det inte sist? Åh Ja! Men nää... nålar är läskigt.

Rädsla får oss att tänka irrationellt. Inget förnuft i världen har makt över en skräckslagen 48 årig man. Hoppa fallskärm? Gärna! Stå inför tusentals och tala? Härligt. Men stick inte nålar i nacken på mig. Inga högskolepoäng i världen kan övertala mig.

Vist spelar känslor roll? Vist påverkar de våra val och inte minst vår attityd inför nya utmaningar. Känna rädsla eller nyfikenhet inför ett nytt uppdrag på jobbet? Det kan vara skillnaden mellan framgång eller fiasko. Känslan är snabbare än tanken. Men tanken kan få också vara draghäst åt känslan. Jag älskar känslor, bejakar och visar de.
Sitter du på nålar? Byt plats!

En arbetsplats där känslorna får ta plats är ofta en öppen och välkomnande plats. Du får va du och även jag får va jag. "Du" + "jag" blir alltid "VI" - DÅ KAN VI STÖTTA VARANDRA PÅ RIKTIGT! Ett fiasko kan då vändas till framgång.
Jag är tacksam att jag får jobba på en sådan arbetsplats. Jag håller längre. Jag mår bättre och gillt att gå till jobbet. Arbetsmiljö är i högsta grad att jobba med Hållbarhet!