TACKSAMHET - Pris: 0:-

28.11.2022

Det finns en fin tradition i Sverige. Vi tackar för senast. Men det finns gränser. Inte skickar någon ett meddelande efter tandläkarbesöket och säger "tack för senast, det här måste vi göra om" 😊 .
Jag vet inte om du är som jag, men forskningsresultat och fakta kring saker påverkar sällan min verklighet eller mina mönster. Jag vet exempelvis att tacksamhet påverkar båda psykisk och fysisk hälsa. Förbättrar mina relationer, stärker min självkänsla och gör att jag sover bättre (för att nämna några). Om jag var riktigt förståndig borde jag träna på tacksamhet och verkligen fokusera på det. Men varför gör jag inte det? Känslostyrd? Kanske för att definitionen av tacksamhet skulle kunna vara "hjärtats minne"- och den tanken tilltalar mig mer!

Här kommer ett par bilder som hjälper mig att fokusera på tacksamhet.

* Hjärtat är som ett förråd. Det rymmer mycket och sak lagras på sak. Att öva på tacksamhet är som att försöka få ordning på förrådet. Det finns mycket där som vi har glömt att vi ens hade men som är riktigt bra.

* Vi säger ofta att vi ska följa vårt hjärta. Förr sa man att man skulle leda sitt hjärta dit man vill. Jag tror verkligen på det. Eftersom jag är mer känslostyrd än faktastyrd så hjälper en sådan tanke mig. Om mitt hjärta känner sig bedrövad så vet jag att jag kan leda mitt hjärta till tacksamhet, Att fokusera mer på det jag har än det jag saknar.

Otacksamhet är som ett virus. Kostsamt och livshotande. Tacksamhet är däremot gratis. Det kostar inget och förlänger livet. Nu när allt fokus hamnar på att skaffa det ena och det andra sätter jag mig istället ner i min fåtölj. Öppnar mitt förråd.... minns, återupplever, gläds och jag säger TACK!