Tänk om lustbarometern skjuter i höjden?

07.10.2021

Det händer ibland. Lite för sällan. Men när det väl händer så blir det inte lagom utan rejält och länge. Vad pratat jag om? Administration och träning. Javisst. De hamnar i samma fack. Det förstnämnde hände idag. Det finns få saker som jag är så omotiverad till som dessa två. Men sköter man inte de är man till slut ute ur leken.

Tänk att motivation är så viktigt? Jag vill göra en förflyttning i dessa områden. Från "jag måste" till "jag vill"! Tänk om jag kunde förändra mig själv till den grad att jag vaknar varje morgon och lustbarometern skjuter i höjd för träning och admin. Min fru är ju sådan. Ta bort träningen för henne så deppar hon ihop. Vi har lärt oss att dra nytta av våra olikheter. Ännu har vi inte hittat en lösning på hur hon skulle kunna ta med sig min kropp också när hon tränar. Och ännu har inte min arbetsgivare hittat en lösning på att lyfta all admin från mig :) Men Innovationens tåg går stadigt fram i vårt land :) Jag har hopp!

Hur gör du för att hitta motivation där det saknas? Behöver även du göra en förflyttning till JAG VILL! Nyckeln i mitt liv är ordet TILLSAMMANS! När jag får göra dessa måsten-saker tillsammans med någon annan då blir det skoj. Då kvittar det nästan vad jag gör. Bara någon är bredvid mig. Går på samma väg. Möter samma utmaningar. Bollar sina tankar. Då kommer lusten och viljan för mig. På Almi där jag jobbar kallar vi det för samskapande. En fantastiskt ord som vi känner ska prägla alla våra samarbeten vi har. Internt och externt. Så inbjudan står öppen. Jag går gärna bredvid som rådgivare och medmänniska en bit på vägen i era utmaningar. Tillsammans kanske vi förflyttar oss från "jag måste" till "jag vill".