Tiden är min bäste vän!

13.12.2022

Denna fras har varit mitt mantra under många år. Uttrycket myntade jag efter att jag hade gått i väggen för drygt 18 år sedan. Tiden hade varit min absolut sämste vän under en lång period. Jag brottades med tanken att jag inte hann göra ett bra jobb, jag hann inte vara en bra pappa eller make. Den personen jag prioriterade minst eller inte alls... var mig själv.

När jag bygger fel blir tiden min största fiende. När jag bygger rätt blir den min vän!

Hur bygger jag rätt?

* Prioritera!
För mig är relationer det viktigaste i livet. Särskilt de som finns närmast. Jag kommer aldrig ångra att jag ägnade mer tid att vara Pappa än att jobba mer. Jag prioriterar efter det!

* Behåll fokus!
Av allt jag måste göra i mitt arbete försöker jag fokusera på det som skapar mest värde. Jag prioriterar efter det!

* Tydliga gränser!
Att i förväg avgöra hur mycket tid jag vill lägga på mig själv, mina relationer och arbetet är viktigt. Lever jag med inriktningen "släcka bränder" i alla områden hela tiden... gör att allt riskerar att brinna upp till slut. Jag har fått utmanat mig själv att säga NEJ även om utmaningen är rolig men krockar med mina prioriteringar.

* Jag är inte oumbärlig!
En av de bästa läxorna jag lärde mig när jag brände ut mig var att den verksamhet jag ledde fortsatte fungera utan mig. Jag är bytbar. Den grundinställningen gör det lättare att både säga NEJ när det behövs och att prioritera rätt.

Livet är inte en jakt. Det är en gåva. Tiden blir vår vän när vi ser att den är en gåva vi ska förvalta. Inte jaga. Du och endast du är ansvarig för att bygga rätt 😊 Har du några andra tips på hur tiden kan bli din vän? 


PS: Vill du läsa mer från mig kan du köpa min bok "Det finns något mer" - Just nu har jag ett erbjudande inför jul - kicka här