Tiden levererar alltid!

07.02.2024

Erkänn att du ljuger!

Så löd mina anklagande ord till min 7 åriga dotter en stressad morgon förra veckan. Sanningen kom fram lite senare på dagen och jag hade fel. Hon hade talat sanning. Jag fick be om ursäkt och allt förlåtet och glömt. Trodde jag.

I morse var jag stressad igen för att komma iväg. Hon var färdig, påklädd med mössa och jacka medan jag letade efter mina grejer. Hon blev uppenbarligen påmind om incidenten för en vecka sedan av någon anledning. Förmodligen hade jag en liknande ton. Eller så var det tempot och atmosfären i rummet som väckte minnen till liv. Hon ropade: "PAPPA… Jag ljuger aldrig, men ibland tar det lite tid att få fram sanningen."
Sanningen vinner alltid! I Argentina där jag växte upp brukade man säga att lögnen har korta ben. Den blir alltid omsprungen av sanningen som har låånga ben. 

* Tiden är en viktig faktor.
* Tiden gör sitt.
* Inget är beständigt. Endast tiden.
* Så i en åker. Låt tiden gå. Du skördar.
* Tiden levererar alltid.
* Mognad äter tid.
* Uppgång, nedgång, högkonjunktur, lågkonjunktur… tiden frammanar något nytt. 

I tidens kölvatten finns minnena. De suger, duger och äger. En sak är säker. Tiden levererar fler. Är vi vän med tiden kommer vi bli vän med våra minnen.
Varför stressar du Daniel? Vill du inte skapa fina minnen? Låt tiden bli din vän! Min 7 åring har rätt: Sanningen gör oss fria till slut!