Tysta leken börjar nu!

24.05.2021

Det finns stunder man börjar längta efter tystnad. Har man småbarn hemma så är det näst intill magiskt när klockan slår 20:00 på kvällen och de små har somnat. Jag kan t.o.m. sätta mig ner och bara lyssna på ljudet av ingenting och njuta av tystnaden. Men.... det har funnits stunder i livet då tystnaden har varit skrämmande och näst intill gastkramande.

En icke självvald ensamhet eller "isolering" som många upplever idag tack vare pandemin skördar depressioner och sjukskrivningar. Jo, telefonen ringer flera gånger om dagen och videomötena avlöser varandra. Men DU är inte fokus utan allt som det förväntas av dig och det resultat du förväntas åstadkomma.

Jag har den senaste veckan börjat några videomöten lite annorlunda, med frågan "hur mår du på riktigt?". Jag har mött tårar ett flertal gånger och känt mig som en "riktig" människa. Så "tysta leken" är nu slut :). Vad sägs om "en om dan" leken istället? - Ring en person om dagen! En kollega, en kund, någon med det enda ärendet att fråga hur han/hon mår. Pröva att kliva av producent, konsument eller leverantörsrollen och låt oss bli riktigt duktiga på att vara medmänniskor. EN OM DAN! Tar du utmaningen?