Vad är det viktigaste?

05.03.2023

Vi satt på mattan och spelade spel . Ester och jag. Eftersom hon har en filosofisk Pappa så blev vårt samtal kanske lite djup och annorlunda. Jag frågade:

- Vad är det viktigaste i livet?
- "Att inte dö. Och lyckas man inte dö så måste man vara DJ."
- Varför just DJ?
- "Det är min dröm!"

6 år och på något förunderligt sätt har hon helt omedvetet satt fingret på 2 saker som är oerhört viktiga för att uppleva mening i livet.

* Att leva fram tills man dör
* Att leva för sin dröm (mission)


Ändlighet skapar mening. 

Att veta att det finns en sista dag kan för många skapa ångest. Men för oss flesta ger den en insikt om att vi ska ta vara på den tid vi har. Sätt en stor skål med godis framför ett barn och säg att det har 10 minuter på sig att äta hur mycket det vill :):) Det kommer att ta vara på varje sekund. Att drömma. Att finna sin. Att leva för den. Vare sig den är att bilda familj, bli bäst på padel eller bygga ett tillväxtbolag… skapar den mening.

Drömmar är viktiga!

Vägen mot drömmen är fantastisk, även om den aldrig skulle uppfyllas. De ger oss något att längta efter, se fram emot, att hoppas på. De ger morgondagen ett skäl att komma. Som ett ljus behöver syre för att hålla sin låga vid liv, behöver vi drömmar för att orka vidare.

Jag hade en tid i livet jag inte vågade drömma. Det är sant! Jag hade en större kris då alla mina framtidsbilder hade krossats. Jag kände att mitt förflutna skrek: "Du är misslyckad. Det är ingen idé att du försöker igen. Det är bättre om du skippar alla förväntningar."
Efter många samtal med en vän började en insikt växa fram. Misslyckande finns inte. Bara dåliga resultat. Vi ska lära oss av misstag. Inte bedömas av de.

Misslyckanden säger: "Du kan inte ta bra beslut!"

Dåliga resultat säger: "Du kan göra bättre beslut i framtiden"

Hur ditt förflutna än ser ut så är det möjligt att damma av sina drömmar. Drömmar har inget med dåtiden att göra. Bara med framtiden. Förnya en dröm. Ge plats åt en ny. Våga ta nya beslut. Den rörelsen kommer ge dig inspiration, frihet och mening!
Var är det viktigaste med livet? Hitta din mission och ta beslut som hör ihop med den! Ester ska bli DJ och jag kommer stå längst fram i den stora arenan och hoppa (med min rullator)!

Vad drömmer du om?