Vad var det för tempo?

31.08.2021

Jag började jobba igen efter semestern för två veckor sedan. Tempot sitter inte. Jag liksom inte hittar rytmen. Jag gasade i botten första veckan. Andra veckan kändes det som att jag tryckte så hårt i pedalen att det blev hål i skorna. Försöker även du lösa problem och utmaningar på natten?

Idag haltar jag. Inte fysiskt. Själsligt. Varför skall det vara så svårt med att hitta balans? Den enda gången man befinner sig i mitten på den "fina vägen" är när man går från ena diket till den andra.
En klok man sa: " Vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ? Precis... det är ju inte en tävling. Vi stressar som om vi skulle förlora på att ha ett lägre tempo och inser inte att vi istället vinner något annat. Vadå? En bättre medarbetare, en bättre pappa, en bättre make, en bättre medmänniska...

Hållbarhet!

Paradoxen är stor. Jag har hållit i 4 hållbarhetsworkshops under de 2 senaste veckorna. Hjälpt andra att tänka rätt, prioritera rätt och ha en plan för en hållbar utveckling. Hycklare är ju ett förlegat och omodernt ord. Men jag känner mig som en sådan idag. Jag har bara mig själv att skylla på. Jag äger min kalender. Jag äger mitt JA. Möjligheten att ha en hållbar vardag står och väntar på mig. Känner du igen dig? Jag börjar om igen! Jag får det. Jag kan det.