VÄRDE (läs - du kan trolla)

27.09.2021

Vilket ord. I sig ganska simpelt. Bara 5 bokstäver. Men i själva verket en container. En stor sådan med plats för.... jaa vadå? Pengar? Relationer? Principer? Hållbarhet? Vila? Olika för alla!

Det är spännande med värde. Därför att vad som är värdefullt för mig kanske inte är det för dig? Relevant eller irrelevant? Väsentligt eller oväsentligt? Att vardagen är strukturerad och följer ett vist mönster är oerhört värdefull för vissa Men inte för andra. Tvärtom. Ge mig utrymme för att improvisera, va kreativ och kanske t.o.m. skapa lite kaos. Vi är olika. Vi tycker olika. Men ändå har vi en sak gemensamt. Vi söker värde. Vi vill vara värdeskapare. Vi lämnar avtryck. Och vi vill att de skall vara värdefulla för andra. Inte bara för mig. Delad glädje... dubbel glädje.

Vet du vad som tillför värde till min vardag? Att betyda något för någon. Det är inget som behöver basuneras ut. Bara den enskilda personen och jag vet. Det är magiskt att se, höra eller känna något för en annan människa. Ibland kan ett enda ord som du ger till någon annan skapa ett oerhört stort värde hos den person.
Igår var jag trött. Kände mig lite sliten. När arbetsdagen var slut satt jag mig i bilen för att åka hem men satt fast i bilkö på E:4an. Skrev en rad till min hustru om att jag var sen. Det var då det hände! Kvällens timmar steg i värde. "Kursen" steg rakt upp på relationsbörsen. Jag fick ett svar. Några enkla ord: "VÄLKOMMEN HEM❤️ när du än kommer".

Du har trollspöt i din hand. Du kan enkelt skapa värde för någon idag. Vad väntar du på?