Kultur

Walk the talk. Actions speak louder than words. Äkta vara vara äkta. Eller som en gammal bok yttrycket det, "ordet blev kött". Kärt barn har många namn.

Det finns stunder man börjar längta efter tystnad. Har man småbarn hemma så är det näst intill magiskt när klockan slår 20:00 på kvällen och de små har somnat. Jag kan t.o.m. sätta mig ner och bara lyssna på ljudet av ingenting och njuta av tystnaden. Men.... det har funnits stunder i livet då tystnaden har varit skrämmande och näst...

Jag vill inte!

16.05.2021

Två systrar. 4 & 8 år. De har väldigt mycket gemensamt. Men den ena vill inte. Hon vill helt enkelt inte leka med sin syster idag. Anledningen? Finns ingen uppenbar sådan!

För en tid sedan när jag var på Friskis så hörde jag två studenter prata med varandra. Den ena hade haft praktik på en förskola och berättade om hennes dråpliga upplevelse den dagen. En grupp barn lekte tillsammans men Olle fick inte vara med. Då gick studenten fram till barnen och sade: "Även Olle måste få vara med i leken."...

Låter kanske knäppt men väldigt sant. Om du ska åka till Örebro och aldrig varit där följ inte en parkerad bil för då kan jag lova dig att du aldrig kommer fram.
Denna princip kan ju appliceras i det mesta? Vill du ha tillväxt i ditt bolag? Följ någon som har gjort en tillväxtresa :) Vill du ändra beteenden...

Kulturbärare

19.03.2021

Idag föreläste jag om "Kraften i en stark företagskultur". Vanligtvis fokuserar vi på Vision och struktur och glömmer lätt bort hur en ohälsosam företagskultur kan sluka både mål och strategi. Kulturen har kraften att motivera och engagera. Den skapar känslan "jag vill" eller inte.
Vad har chefen/ledaren för roll i detta? Forskningen visar på att...

Ljuger du?

19.03.2021

Enligt undersökningar så ljuger svensken i snitt 8 ggr/dag. Vanligaste lögnerna är:

Dessa ord är lånade av Borges, en känd argentinsk författare. Men visst är det så att med distans får saker ett annat perspektiv? Eller så är det tvärtom....!! Man klumpar ihop allt och alla till en "grå massa" och drar allt och alla över en kam.